LoonDossier voor Android

In het kort

Get it on Google PlayDownload LoonDossier voor Android via de Google Play Store

Wat ziet de werknemer op de LoonDossier-app?

Inloggen

Image001

Hier vult u dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord in als voor mijn.loondossier.nl. U hebt daarover een bericht gekregen op het mailadres zoals bekend bij uw werkgever.

Advies: Zet de optie Gebruikersnaam onthouden op aan, dan kunt u na inloggen tevens bij uw instellingen.

Dossier

U belandt na het inloggen in het Dossier-scherm. Daar ziet u per jaar de loonstroken en jaaropgaven staan die uw werkgever naar mijn.loondossier.nl heeft gestuurd:

Image002

Bij Overige bestanden ziet u de eventuele andere documenten staan die uw werkgever of uzelf heeft geplaatst op mijn.loondossier.nl.

Met het Plus-teken Image003 kunt u zelf een bestaande of nieuwe foto naar uw LoonDossier uploaden.

Alleen-lezen document

Voordat u de strook kunt openen, komt bij sommige Android-toestellen en -tablets deze melding over ‘Alleen-lezen document’ in beeld:

Image004

Maak uw keuze.

Loonstrook in beeld

Daarna wordt de bekende PDF-loonstrook getoond:

Image005

Maak uw keuze.

Bestand doorsturen of verwijderen

Boven de bestanden staat de melding dat u meer functies te zien krijgt als u het bestand lang indrukt houdt:

Image006

Na dat ‘lang indrukken’ krijgt u dit scherm in beeld: 

Image007

U kunt het bestand hiermee e-mailen aan uzelf, of aan iemand anders doorsturen.

U kunt bestanden die u zélf hebt geüpload (bijvoorbeeld een foto) ook verwijderen. Loonstroken en andere bestanden die uw werkgever voor u op mijn.loondossier.nl heeft geplaatst, kunt u niet verwijderen.

App voor PDF’s nodig?

Om een PDF op uw Android-toestel te openen, hebt u de app voor PDF nodig, zoals Adobe Acrobat. Zo’n PDF-app is niet altijd standaard geïnstalleerd. Via de Google Play Store kunt u de app eventueel alsnog installeren (gratis):

Image008 

Instellingen

Als u op het aanmeldscherm de optie Gebruiker onthouden hebt aangevinkt, dan kunt u na inloggen ook bij uw instellingen:

Image009

Als u ‘Gebruikersnaam onthouden’ uitvinkt, kan er geen wachtwoord worden onthouden. En kunnen er ook geen pushberichten worden ontvangen.

Als u Pushberichten aanzet dan ontvangt u een melding op het scherm van uw smartphone of tablet zodra uw werkgever een bestand voor u op mijn.loondossier.nl plaatst. Een soort sms’je dus, maar dan gratis. Die melding zal in de regel over een nieuwe loonstrook gaan.

Let op: in de eerste versie van de App is de optie voor pushberichten er nog niet. Die zal in een latere versie worden toegevoegd.

Verder ziet u bij de instellingen een lijstje met welke (gebruikers)namen er via dit toestel of tablet is ingelogd op deze app.